ניתוח סקר שוק

‏‏כנכענכעמ

מן הנתונים עולה כי 83% מכלל הנשאלים הן נשים, לעומת 17% מהנשאלים גברים.
המסקנה העולה היא שרוב הנשאלים הן נשים.

ככגמן הנתונים עולה כי רוב הנשאלים הם בטווח הגילאים 12-18 כ- 38%, 31% הם בטווח הגילאים 41-50, כ-15% הם בטווח הגילאים 31-40. כ-7% הם בני 51 ומעלה, כ-6% הם בני 19-25 וכ-3% הם בטווח הגילאים 26-31.
מכאן המסקנה העולה היא שרוב הנשאלים הם בטווח הגילאים 12-18.

עיעלמן הנתונים עולה כי 50% מן הנשאלים הם רווקים, כ-43% הם נשואים, ו-7% גרושים. 0% מהם אלמנים.
מכאן נובע שרוב הנשאלים הם רווקים.

‏‏לכידהמן הנתונים עולה כי 86% מן הנשאלים הם מאזור המרכז, כ-6% הם מאזור השפלה, 3% הם מאזור השרון, 2% מאזור ירושלים והסביבה ומהצפון, 1% מהנשאלים גר בחו"ל ו-0% מן הנשאלים גרים בדרום.
מכאן ניתן להסיק כי רוב הנשאלים הם מאזור המרכז.

מיהו אדם בעל מוגבלות

מן הנתונים עולה כי 63% מן הנשאלים מאמינים כי אדם בעל מוגבלות הוא אדם בעל לקות ראייה, 61% חושבים כי אדם בעל מוגבלות הוא אדם בעל לקות שמיעה, כ-81% חושבים כי אדם בעל מוגבלות הוא אדם בעל מגבלה פיזית, 70% מאמינים כי אדם בעל מוגבלות הוא אדם בעל מגבלה פיזית, כ-65% חושבים שהוא אדם בעל מגבלה נפשית, כ-18% חושבים כי אדם בעל מוגבלות הוא כל המוגבלויות הרשומות.
המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים טוענים כי לקות פיזית היא המגבלה הפיזית, שעל פי דעת הקהל, היא העיקרית.

 

מהם הקשיים

מן הנתונים עולה כי 80% מן הנשאלים חושבים כי הקושי העיקרי הוא קושי חברתי ונפשי, 72% חושבים שקושי נוסף איתו מתמודדים בעלי המוגבלויות הוא קושי להתנהל במבנים ציבורים, 70% מאמינים כי יש לבעלי מוגבלויות קושי בפרנוס משפחה, 69% חושבים שקושי איתם מתמודדים בעלי המוגבלויות בישראל הוא קושי נגישותי לבעלי כיסאות גלגלים במדרכה, 67% מאמינים שהקושי הוא דלתות צרות שכיסא גלגלים לא יכול לעבור דרכן, כ-63% חושבים שלבעלי מוגבלויות יש קושי להתנהל עם התחבורה הציבורית, 55% טוענים שיש קושי לבעלי מוגבלויות להתנהל בבית, 9% חושבים שבעלי המוגבלויות מתמודדים עם כל הקשיים הרשומים.
המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים חושבים שהקושי העיקרי איתו מתמודדים בעלי המוגבלויות בישראל הוא קושי חברתי ונפשי.

 

מהי נגישות.PNG

מן הנתונים עולה כי 82% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בהנגשת מבנים,כלומר הרחבת הדלתות לכיסא גלגלים, רמפות, מעלונים וכו'.
78% מן הנשאלים מאמינים כי נגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בחניית הנכים, חניה השמורה רק לנכים בעלי תג נכה המותקן על זכוכית המכונית של אותו בעל מוגבלות.
74% מן הנשאלים מאמינים כי הנגשת לבעלי מוגבלויות מתבטאת בהנגשת דרכים ומעברים בתוך הבניין, כלומר, הרחבת המעברים ומסדרונות לפי גודל כיסא הגלגלים הכי גדול בכדי שיהיה מעבר חלק ונגיש לאותם בעלי מוגבלויות.
76% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בבניית רמפות המגשרות בין מפלסים, כלומר בניית רמפה קטנה בין הכביש ולמדרכה בכדאי ליצור הליכה/נסיעה חלקה ונגישה לבעלי מוגבלויות.
77% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בבניית מעליות.
78% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בבניית שירותי נכים.
כ- 59% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בשילוט הכוונה.
וכ-51% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת במערכות התראה.
36%  מן הנשאלים  מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בהנגשת מרחבים מוגנים.
1%  מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בתרגום לשפת הסימנים ותמלול.
וכ- 1% מן הנשאלים מאמינים כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בהנגשת אתרי אינטרנט ופלאפונים למיניהם.
וכ-8% מן הנשאלים בסקר חושבים כי כל האופציות הנתונות עד כה הן הדרך בה מתבטאת הנגישות לבעלי מוגבלויות.
מן הנתונים ניתן להסיק כי הנגישות לבעלי מוגבלויות מתבטאת בהנגשת מבנים.

כגעדגכ

מן הנתונים עולה כי 91% מהנשאלים חושבים שמוגבלות פיזית דורשת נגישות, 31% מאמינים כי מוגבלות נפשית היא מוגבלות שדורשת נגישות, 74% מהנשאלים חושבים שמוגבלות בראייה היא מוגבלות הדורשת נגישות, 66% חושבים שמוגבלות בשמיעה דורשת נגישות, 36% טוענים שמוגבלות שכלית היא מוגבלות הדורשת נגישות, 1% חושב כי אוטיזם היא מגבלה הדורשת נגישות, ו-3% חושבים שכל המוגבלויות דורשות נגישות.
המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים חושבים שמוגבלות פיזית היא המגבלה העיקרית שדורשת נגישות.

מהם הפתרונות

86% מן הנשאלים מאמינים כי הפתרון הוא הנגשת מקומות ציבוריים , 49% מאמינים כי הפתרון הוא העלאת מודעות באמצעות עמותות , 75% מאמינים כי הפתרון הוא העלאת מודעות באמצעות התקשורת והחברה,65% מאמינים כי הפתרון הוא להבין את בעיותיהם של בעלי המוגבלות , 71% מאמינים כי הפתרון הוא מתן זכויות משפטיות וחברתיות לבעלי המוגבלות , 67% מאמינים כי הפתרון הוא דאגה לרווחתם היומיומית של בעלי המוגבלות , 70% מאמינים כי הפתרון הוא הכרה בכבודם הבסיסי של בעלי המוגבלויות ,1% מאמין כי הפתרון הוא הנגשת אתרי אינטרנט ו3% מאמינים כל הפתרונות שהוצגו הם הפתרונות לבעיית הנגישות. מן הנתונים ניתן להסיק כי רוב הנשאלים מאמינים כי הפתרון לבעיית הנגישות הוא הנגשת מקומות ציבוריים.

עד כמה חשוב להנגיש מקומות ציבוריים

מן הנתונים עולה כי 90% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב להנגיש מקומות בילוי ציבוריים במידה רבה מאוד , 8% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב להנגיש מקומות בילוי ציבוריים במידה רבה , בעוד ששני אחוזים מן הנשאלים מאמינים כי חשוב להנגיש מקומות בילוי ציבוריים במידה בינונית. מכאן ניתן להסיק כי רוב הנשאלים מאמינים כי חשוב להנגיש מקומות בילוי ציבוריים במידה רבה מאוד.

האם נתקלת במקומות ציבוריים

32% מן הנשאלים נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות לעיתים , 31% מן הנשאלים נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות לעיתים קרובות , 18% מן הנשאלים נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות לעיתים קרובות מאוד , 13% מן הנשאלים נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות לעיתים רחוקות ו6% כלל לא נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות. מכאן ניתן להסיק כי רוב הנשאלים נתקלו במקומות ציבוריים שאין בהם נגישות לעיתים.

על מי לדעתך מוטלת האחריות

מן הנתונים עולה כי 88% מן הנשאלים חושבים כי האחריות לפעול למען הנגשת מקומות ציבוריים מוטלת על משרדי הממשלה, 84% מאמינים כי האחריות מוטלת על העיריות, 45% חושבים כי האחריות לפעול למען הנגשת המקומות הציבוריים מוטלת על החברה הישראלית, 32% מאמינים שהאחריות מוטלת על בתי הספר, 29% טוענים האחריות מוטלת על העמותות הפועלות למען הנגישות, 9% מאמינים כי האחריות מוטלת על משפחות בעלי המוגבלויות, ו-1% חושבים כי האחריות מוטלת על האחראים על בנייה ותכנון.mהמסקנה העולה היא מן הנתונים היא שרוב העונים חושבים שהאחריות לפעול למען הנגשת מקומות ציבוריים היא של משרדי הממשלה.

האם כשאתה רואה אדם.PNG

מן הנתונים עולה כי 40% מן הנשאלים עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות  לעיתים קרובות , 26% מן הנשאלים עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות לעיתים קרובות מאוד , 26% מן הנשאלים עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות לעיתים ,4% מן הנשאלים עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות לעיתים רחוקות ו4% מן הנשאלים כלל לא עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות. מן הנתונים ניתן להסיק כי רוב הנשאלים עוצרים לסייע לאדם המתקשה בניידות לעיתים קרובות.

ישנם מקומות שיש בעיה

מן הנתונים עולה כי 48% מן הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה מטפלות במידה בינונית בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים.  וכ- 39% מן הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה מטפלות במידה מועטה בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים.  כ- 10% מן הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה מטפלות במידה רבה בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים.  2% מן הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה כלל לא מטפלות בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים.  וכ- 1% מן הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה מטפלות במידה רבה מאוד בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות המקומות ציבוריים.  ניתן להסיק מן הנתונים כי רוב הנשאלים חושבים כי רשויות הממשלה מטפלות במידה בינונית בבעיית הנגישות לבעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים.

תקציבים של מדינה.PNG

מן הנתונים עולה כי 14% מן הנשאלים היו מוכנים להפחית מתקציבים ממשלתיים אחרים על מנת להגדיל את תקציב הנגישות במידה רבה מאוד, 45% היו מוכנים להפחית מתקציבים אחרים כדי להגדיל את תקציב הנגישות במידה רבה, 33% היו מוכנים להפחית תקציבים בשביל תקציב הנגישות במידה בינונית, 6% היו מוכנים להפחית מתקציבים ממשלתיים אחרים במידה מועטה, ו-2% לא היו מוכנים להפחית מתקציבים ממשלתיים אחרים על מנת להגדיל את תקציב הנגישות כלל. המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים טוענים כי היו מוכנים להפחית מתקציבים ממשלתיים אחרים על מנת להגדיל את תקציב הנגישות, למען הנגשת מקומות ציבוריים נוספים במידה רבה.

חוק הנגשת.PNG

מן הנתונים עולה כי 62% מן הנשאלים יהיו מוכנים ליישם את החוק במידה רבה מאוד ,30% מן הנשאלים יהיו מוכנים ליישם את החוק במידה רבה ,6% מן הנשאלים  יהיו מוכנים ליישם את החוק במידה בינונית ו2% מן הנשאלים יהיו מוכנים ליישם את החוק במידה מועטה. מן הנתונים ניתן להסיק כי רוב הנשאלים יהיו מוכנים ליישם את החוק במידה רבה מאוד.

 

בתאריך 3 בדצמבר.PNG

מן הנתונים עולה כי 79% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי יום זה מטפח את המודעות החברתית לשונה. כ- 64% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי יום זה מעלה מודעות לחינוך לנקיטת יוזמה לאזרחות פעילה לשילוב ילדים עם מוגבלויות בחברה. וכ- 58% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי יום זה מטפח את המודעות לקשיים של ילדים עם מוגבלויות. 54% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי יום זה מעלה הכרה בזכויות ילדים עם מוגבלויות.  כ-51% מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי ביום זה מתקיימים מפגשים בין מוגבלים לאנשים לא מוגבלים. וכ- 2% מן הנשאלים אינם מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ולבעלי מוגבלויות.  ניתן להסיק מן הנתונים כי רוב הנשאלים (79%) מן הנשאלים מאמינים כי חשוב לקיים את היום הלאומי לנגישות ובעלי המוגבלויות כי יום זה מטפח את המודעות החברתית לשונה.

עמותות.PNG

מן הנתונים עולה כי 79% מן הנשאלים מכירים את עמותת אקים- עמותה למוגבלות שכלית, 75% מכירים את עמותת ארגון נכי צה"ל, 34% מכירים את עמותת שמע, 33% מכירים את עמותת אנוש- עמותה לאנשים עם מוגבלות שכלית, 28% מכירים את עמותת בזכות- עמותה לזכויות הנכים, 14% מכירים את עמותת פעול"ה- עמותה לעיוורים, 2% טוענים שהם לא מכירים עמותת העוסקות בנגישות, 2% מכירים את עמותת אתגרים, 1% מכיר את עמותת נגישות ישראל, 3% מכירים את כל העמותות שצוינו.  המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים מכירים בעיקר את עמותת אקים.

קרוב נכה

מן הנתונים עולה כי 79% מן הנשאלים טוענים ובמידה וידוע להם על קרוב הסובל ממוגבלות כלשהי, יחסם אליו לא ישתנה לרעה כלל, 8% טוענים כי יחסם השתנה במידה מועטה כשנודע להם על קרוב הסובל ממוגבלות כלשהי, 7% טוענים כי יחסם השתנה במידה בינונית, 1% טוענים שיחסם לקרוב בעל מוגבלות כלשהי השתנה במידה רבה, ו-5% טוענים כי יחסם השתנה לרעה כשנודע להם על קרוב הסובל ממוגבלות כלשהי. המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים טוענים כי במידה וידוע להם להם על קרוב הסובל ממוגבלות כלשהי, יחסם כלל לא ישתנה לרעה כלפיו.

תרומות והתנדבות.PNG

מן הנתונים ניתן להסיק כי 38% מן הנשאלים היו מוכנים לתרום ולהתנדב לעתים למען עזרה לבעלי מוגבלויות. כ- 32% מן הנשאלים היו מוכנים לתרום ולהתנדב לעתים קרובות למען עזרה לבעלי מוגבלויות. כ- 17% מן הנשאלים היו מוכנים לתרום ולהתנדב לעתים קרובות מאוד למען עזרה לבעלי מוגבלויות. 11% מן הנשאלים היו מוכנים לתרום ולהתנדב לעתים רחוקות למען עזרה לבעלי מוגבלויות. כ- 2% מן הנשאלים כלל לא היו מוכנים לתרום ולהתנדב למען עזרה לבעלי מוגבלויות. ניתן להסיק מן הנתונים כי רוב הנשאלים היו מוכנים לתרום ולהתנדב לעתים למען עזרה לבעלי מוגבלויות.

אמצעי תקשורת

מן הנתונים עולה כי 85% מן הנשאלים משתמשים ברשתות חברתיות כאמצעי תקשורת, 85% נוספים משתמשים באינטרנט כאמצעי תקשורת, 67% צופים בטלוויזיה כאמצעי תקשורת, 40% משתמשים ברדיו כאמצעי תקשורת, 29% קוראים עיתונים בתור אמצעי תקשורת, 22% קוראים שלטי חוצות כאמצעי תקשורת, ו-2% לא נוהגים להשתמש באמצעי תקשורת. המסקנה העולה מן הנתונים היא שרוב הנשאלים משתמשים ברשתות חברתיות ובאינטרנט כאמצעי תקשורת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

למעלה ↑