הודעה לעיתונות- האינטרנט הוא לכולנו

כיום חיים בישראל למעלה מ-700 אלף אנשים בעלי מוגבלות מסוימת. האמנם, גם כיום יש אתרים שלא מונגשים. אז מה אנחנו באמת עושים נגד זה? קמפיין חדש יוצא נגד זה.

בשנת 2013 נכנסו לחוק, כללי נגישות האומרים כי כל אתר אינטרנט המציע שירות ומידע לגולשים, יהיה חייב לעמוד בתנאים ודרישות כדי שגם הגולשים בעלי המוגבלויות יוכלו לגלוש ולהנות מן המידע.
החוק החדש נועד להיטיב עם בעלי המוגבלויות בישראל, יחד עם זאת הוא מטיל על בעלי עסקים את החובה לנקוט לא מעט צעדים לשם כך.

בעל העסק מחויב להנגיש את אתרו על פי הפרמטרים הכתובים בחוק, כלומר לוודא שהוא נתן מענה לכל הנושאים, פיתח והטמיע את כל הנדרש. החוק אינו נסמך על הגינות בעל העסק, אתר שלא יהיה נגיש לבעלי מוגבלות ולא יעמוד בדרישות הסף, יחשוף את בעליו לחובת פיצוי ללא הוכחת נזק בגובה של 50 אלף שקלים.

חשוב להבין שכאשר מדברים על בעלי מוגבלויות מדברים על קשת רחבה של מקרים: לקויי ראייה, עיוורי צבעים, כבדי שמיעה, אנשים הסובלים מבעיות מוטוריות ואף חולי אפילפסיה. ייתכן מאוד שאנשים אלו מתפקדים באופן מלא בחיי היום-יום, אך כשהם מגיעים הביתה ויושבים מול מסך המחשב, הם מוצאים את עצמם חסרי אונים.

ישנם מספר דרכים להנגיש אתר: אפשרות להגדיל כתב, הקראת הכתוב, שימוש בחיצים במקום עכבר, תוכנות המתרגמות תמונה למילים, שינוי צבעי האתר, מסמכים נגישים (במידה וקיים), סרטונים עם כתוביות (במידה ויש).

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאריאל נוימן 052-7820022

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום.

למעלה ↑