הודעה לעיתונות- כולנו רוצים ליהנות בחוף

כיום חיים בישראל למעלה מ-700 אלף אנשים בעלי מוגבלות מסוימת. האמנם, גם כיום יש חופים שלא מונגשים. אז מה אנחנו באמת עושים נגד זה? קמפיין חדש יוצא נגד זה.

בהתאם לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התאמות נגישות למקום ציבורי שאינו בניין התשע"ב- 2012, על הרשות המקומית לקיים את הוראות תקנות אלו לעניין מקומות ציבור שאינם מבנים כלומר גם בחופי הרחצה .

לאדם עם מוגבלות תהיה נגישות באמצעות דרך נגישה ורציפה מכניסה עיקרית למקום הרחצה אל ובין כל אחד מאלה:
א. הקופה
ב. בית אוכל ומקום ציבורי לממכר מזון או מצרכים אחרים.
ג. בית שימוש נגיש.
ד. מלתחות ומקלחת נגישות המיועדות לנשים ולגברים.
ה. 20 אחוזים לפחות מסככות הצל הקבועות ולא פחות משתיים שהן הקרובות ביותר ככל האפשר לים שמתאפשרת מהן תצפית ישירה לים.
ו. מקום בקרבת הים שניתן לנפוש בו שהוא משטח המצוי בסביבת סככות הצל או הדרך הנגישה המובילה לים כאמור בפסקת משנה (להלן שטח המשטח האמור יהיה 15 מטרים רבועים לפחות).
ז. עד לחול הרטוב בחופי הים התיכון , ועד לקו המגע בין המים ליבשה בימים האחרים , ואולם אפשר שבקטע החוף הקרוב למים והחשוף תדירות לפגעי הים, יעשה שימוש באמצעים אחרים במקום דרך נגישה.

חשוב להבין שכאשר מדברים על בעלי מוגבלויות מדברים על קשת רחבה של מקרים: לקויי ראייה, עיוורי צבעים, כבדי שמיעה, אנשים הסובלים מבעיות מוטוריות ואף חולי אפילפסיה. ייתכן מאוד שאנשים אלו מתפקדים באופן מלא בחיי היום-יום, אך כשהם רוצים לבלות ומגיעים לחוף , הם מוצאים את עצמם חסרי אונים.

ישנן מספר דרכים על מנת להנגיש חופים: באמצעות חניית נכים, שירותים ומקלחות מונגשים, הנגשה לצל, הנגשה למים וכיסאות רחצה לנכים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאריאל נוימן 052-7820022

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום.

למעלה ↑